Kurabiye tarifiniz ne olursa olsun dikkat etmeniz gereken hususlardan bahsedelim biraz...
- İlk dikkat etmeniz gereken şey kurabiye malzemelerinizin oda sıcaklığında olması
- Kurabiyeler pişer pişmez tepsiden alınmalı .. genellikle tel ızgarada soğutmak en sağlıklı sonucu veriyor.
- Kurabiyelerinizi süslemeden önce en az 7-8 saat soğutmalısınız , aynı şekilde süsleme yaptıktan sonrada bekletmeliyiz... içindeki nem iyice kurumalı ki kurabiyelerimiz uzun süre bayatlamadan kalsın... Biz ilk denemelerimizde hemen poşetlediğimiz için bir iki güne kalmadan yumuşadılar..
- Şeker hamurunu kurabiyeye yapıştırırken çok az miktarda balla yapıştırmanızı tavsiye ederiz.. Su olmadığı için nemlenme olayını minimalize edicektir .. tabi balı abartmadan sürmeye çalışın..
- Şeker hamurunun üzerine yapıştıracağınız motifleri küçük resim fırçasıyla çok az olmak şartıyla suyla yapıştırmanız mümkündür...
- Süslendikten sonra 7-8 saat kurumuş kurabiyelerinizi poşetleyebilir sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.
- Ortalama bizce 15-20 güne tüketilmelidir...
2 yorum:
Çok teşekkürler güzel bilgiler
Yorumunuz için biz teşekkür ederiz :)
Yorum Gönder