21 Şubat 2013 Perşembe

ŞEKER HAMURLU KURABİYE PÜF NOKTALAR



Kurabiye tarifiniz ne olursa olsun dikkat etmeniz gereken hususlardan bahsedelim biraz...
  1. İlk dikkat etmeniz gereken şey kurabiye malzemelerinizin oda sıcaklığında olması
  2. Kurabiyeler pişer pişmez tepsiden alınmalı .. genellikle tel ızgarada soğutmak en sağlıklı sonucu veriyor.
  3. Kurabiyelerinizi süslemeden önce en az 7-8 saat soğutmalısınız , aynı şekilde süsleme yaptıktan sonrada bekletmeliyiz... içindeki nem iyice kurumalı ki kurabiyelerimiz uzun süre bayatlamadan kalsın... Biz ilk denemelerimizde hemen poşetlediğimiz için bir iki güne kalmadan yumuşadılar..
  4. Şeker hamurunu kurabiyeye yapıştırırken çok az miktarda balla yapıştırmanızı tavsiye ederiz.. Su olmadığı için  nemlenme olayını minimalize edicektir .. tabi balı abartmadan sürmeye çalışın.. 
  5. Şeker hamurunun üzerine yapıştıracağınız motifleri küçük resim fırçasıyla çok az olmak şartıyla suyla yapıştırmanız mümkündür...
  6. Süslendikten sonra 7-8 saat kurumuş kurabiyelerinizi poşetleyebilir sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.
  7. Ortalama bizce 15-20 güne tüketilmelidir...

2 yorum:

Şeker Hamurlu Kurabiye dedi ki...

Çok teşekkürler güzel bilgiler

LEZZET CENNETİ dedi ki...

Yorumunuz için biz teşekkür ederiz :)